Szívmelengető történet Jászberényből, nem halt még ki a becsületesség

Megosztás

Bárki zsebre vághatta volna azt a bizonyos pénztárcát, de ehelyett óriási becsületességről tett tanúbizonyságot a megtaláló.

Éva tette közkinccsé ezt a történetet, amitől mindenkinek kicsit jobb kedve lesz ebben a borzalmas világban, hogy még vannak becsületes emberek és itt élnek köztünk, Jászberényben.

“Kedves megtaláló és a jászberényi Bercsényi úti Vasbolt dolgozói! Köszönettel tartozom! A pénztárcám kiesett az utcán a bolt előtt és a szerencsés megtaláló volt olyan lelkiismeretes, hogy leadta a boltban! Köszönöm az ott dolgozók segítségét, Szancsik Annamáriának, hogy értesítést küldött, a pénztárcám náluk átvehetem! 15 perc elteltével már újra a kezemben volt! Szerencsésnek érzem magam, és köszönöm a megtalálónak is a gyors reagálást!” – írta Éva.

Ahogy a hozzászólók írták, sajnos ez a ritkább eset, mert döntő többségében azt a pénztárcát nem látta volna viszont, vagy legfeljebb üresen. De mégis létezik még a becsület. “Nagyon szép dolog a becsületesség, mert ez az egyik, amit senki nem vehet el tőlünk és köszönöm, hogy megosztottad velünk, mert igazán szívet melengető ilyen sorokat olvasni. Biztosan hálásak érte az említett személyek is!” – írta Mária.

Mi is emeljük kalapunkat a megtaláló és a visszajuttatásban részt vevők előtt.

Erikának is akadt egy másik helyszínen szívmelengető jászberényi története a héten. “Ma a Polgármesteri Hivatalban voltam ügyet intézni és kifogtam egy tüneményes ügyintézőt. Türelmes, kedves. Olyan jól esett.” Ez is Jászberény, reméljük, van még esély, hogy újra ez legyen a természetes.

Kapcsolódó cikkek